Cultuur

Rickdeleeuwmg7296 59 1
Terug naar Tiengemeten 24/25 augustus 2019

‘Terug naar Tiengemeten’ biedt zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 de leukste festivalbandjes! In 2019 is de vijfde editie van het kleinste (en leukste!) eilandfestival van Nederland en omstreken.

Lees meer
Rob Scheeperschecktuitliggend
Rob Scheepers • 3 november 2019

Cabaretier Rob Scheepers stond in 2014 voor het eerst op de theaterplanken met een Nieuwjaarsconference: 'Afgescheept'. Drie avonden was de grote zaal van het Parktheater in Eindhoven uitverkocht. Het succesvolle debuut smaakte naar meer. Zijn prodiumervaring als tonprater kwam daarbij goed van pas.

Lees meer
Van Wyck8558 1
VanWyck • 24 november 2019

In het tiende Tiengemeten theaterjaar hebben we zonder nadenken de artiesten gevraagd die bij het eiland passen en die we graag over de vloer hebben (zoals Joris Linssen en Jan Rot) en we hebben (vaak onbekende) Nederlandse talenten gevraagd waar we zelf dol op zijn. Zo’n talent is VanWyck.

Lees meer
O Ja Liggend
Jan Rot • 8 december 2019

Na de eerlijke jaren '70 en de heerlijke jaren '80 neemt Jan Rot ons dit keer mee naar het einde van de vorige eeuw. De jaren ’90. Ze lijken dichtbij en zijn toch alweer verder weg dan je denkt.

Lees meer
Jorislinssencarambaraak
UITVERKOCHT Joris Linssen en Caramba • 26 januari 2020

'De eerste voorstelling is op zondag 24 januari. Joris Linssen, vooral bekend van tv-programma’s als ‘Showroom’ en ‘Hello Goodbye, speelt dan samen met de groep Caramba de muziekvoorstelling ‘Tranen van Geluk’.' Aldus werd de allereerste voorstelling van het wintertheater op Tiengemeten aangekondigd. Het was 24 januari 2010, de show was stijf uitverkocht en het werd een heerlijke middag.

Lees meer
Roycloseenligend
JW Roy • 16 februari 2020

‘Jan Willem Roy heeft gehoord dat het zo leuk is op Tiengemeten. Hij wil graag bij jullie spelen. Kun je dat regelen? Als jullie het tenminste ook mooie muziek vinden’, aldus de aanbeveling van Alex Roeka een jaar of vijf geleden. We vinden het mooie muziek, maar we konden het niet meteen regelen. De ene keer had Jan Willem (kortweg JW) een tournee in de planning, maar hadden we alles al verzegd aan anderen en dan hadden wij nog data vrij, maar zat JW in het buitenland. Het duurde even, maar nu is het dan zover.

Lees meer
Marlene Bakker Photolight
Marlene Bakker • 15 maart 2020

In ons jubileumjaar wilden we dolgraag twee zangeressen naar Tiengemeten halen. De eerste is Van Wyck (24 november) en nummer twee is Marlene Bakker uit Groningen. In het oosten van ons land is ze al twee jaar een sensatie. Het westen moet nog worden gewonnen. Haar eerste theatertournee heeft dan ook maar één show ten westen van Utrecht. Op Tiengemeten…

Lees meer