Cultuur

Ricky Koole & Ocobar • 1 oktober 2017 UITVERKOCHT

DEZE VOORSTELLING IS UIVERKOCHT. Apetrots zijn we dat het (eindelijk) is gelukt om zangeres/actrice Ricky Koole op Tiengemeten te laten optreden. Ricky wilde graag en wij ook, maar vaak waren haar voorstellingen qua bezetting en/of decor veel te groot voor de herberg of het lukte agenda-technisch van geen kant. Maar toen bekend werd dat ze in bescheiden bezetting, maar wel met de retegoeie band Ocobar op solotour zou gaan, was het nu of nooit.

Ricky Koole Ocobar Me Tennessee Rob Becker 300 Dpi Rgb 1600 Px Breed

'Me and Tennessee'

Daarom is de eerste voorstelling van dit wintertheaterseizoen eigenlijk een vroege nazomerse show. En dat past ook nog eens goed bij deze voorstelling met de titel ‘Me and Tennessee’

Ricky Koole: ,,Er gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten, buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville. Ik houd van allebei. Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt.’’

Samen met Cok van Vuuren, Bart Wijtman en Rob Wijtman gaat Ricky op zoek naar die waarheid, die vrijheid, die drie akkoorden, die soul en country. Ze zingt nummers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda.

Tennessee is de staat waar Elvis King was, waar de blues groot werd op Beale Street in Memphis, en The Grand Ole Opry met mensen als Patsy Cline en Hank Williams van Nashville ‘Music city’ maakte. Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin.

Ricky maakte meerdere solo-voorstellingen en deed samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium, Laagland, Buitenstaanders en New Orleans. Samen brachten ze ook meerdere verzamel-cd’s uit in de serie ‘Songs we shouldn’t forget’. Als actrice schitterde Ricky in o.a. Sonny Boy, Lek, De Jurk en The Broken Circle Breakdown.

Aanvang voorstelling 15.00 uur. Vervoer naar en vanaf het theater in de herberg met een salonboot. Entree € 22,50, inclusief bootretour (excl servicekosten). Kaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina. Lijken alle voorstellingen u interessant? Koop dan een passe-partout voor slechts € 120,- en u hebt zes leuke zondagmiddagen. Geen toegang onder de 12 jaar en geen huisdieren. 

Barbecue 

Na afloop van de voorstelling serveren we voor maximaal 70 bezoekers een barbecue met vlees, vis en vegetarische gerechten, salades, tapenades en brood à € 17,50. Reserveren voor de barbecue is noodzakelijk. Graag reserveren per mail: hans@herbergtiengemeten.nl

Me & Bobby MCGee

Song for President Trump (Desperado)