Cultuur

Terug naar Tiengemeten 19/20 augustus

Het trage eilandritme, tien relaxte bewoners, een goeie hap eten en een gevarieerd peloton festivalbands, vormen de basis van ‘Terug naar Tiengemeten’. Het zomerfestival op het eiland in het Haringvliet is in 2017 op zaterdag 19 en zondag 20 augustus. Wederom onder het motto: Bootje varen, biertje drinken, bandje kijken.

Nooit was ‘Terug naar Tiengemeten’ zo internationaal als de komende editie. Het zomerfestival biedt zaterdag 19 en zondag 20 augustus artiesten uit de VS, Spanje, België en Frankrijk. Uit eigen land zijn de opvallendste namen The Kik, The Tibbs en Michelle David & The Gospel Sessions. De regio is present met Chasin’ Blues en het koor Pop-Up.

‘Terug naar Tiengemeten’ richt zich niet op jongeren tot pakweg 30 jaar, maar is juist ingericht voor 40+ en ouder. En dan niet met optredens van vedetten van vroeger, maar met succesvolle artiesten van nu. Bijna alle internationale artiesten die zijn gestrikt voor Tiengemeten maakten begin dit jaar hun Hollandse debuut op Noorderslag. Je gaat misschien wel terug naar het festivalgevoel van vroeger, maar niet met de muziek van toen. Daar zijn de back to seventies feesten voor.

De formule’ muziek van vandaag voor de (groot)ouders van vandaag’ spreekt ook aan omdat het muziekprogramma is omgebed in een comfortabel buitenverblijf. De organisatie hecht aan luxe sanitair en aan voldoende zitgelegenheid op het grotendeels overdekte festivalterrein. 
Het eilandfestival is weliswaar op zaterdag en zondag, maar overnachten op Tiengemeten is niet verplicht. Je kunt kiezen: in een tentje op de camping (inclusief ontbijt) of in je eigen bed. Er varen zaterdagavond tijdens de laatste shows en na afloop pendelboten naar de vaste wal. Je kunt dus terug naar huis en zondag weer oversteken naar Tiengemeten voor de tweede festivaldag. En voor wie twee dagen te veel vindt: er zijn ook dagkaarten voor alleen zaterdag of zaterdag.

Alle info over het kleinste (en leukste) eilandfestival van ons land is te vinden op www.terugnaartiengemeten.nl

Publiekvrijdag