Cultuur

Wilde Winterwandeling 10 februari 2019

Een stevige en avontuurlijke wandeling door het woeste en ruige landschap van Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan op zondagmiddag 10 februari. Deze Wilde Winterwandeling biedt een ruige tocht over het natuureiland, plus een smakelijke wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

Smullen van Wildgerechten

De Wilde Winterwandeling start zondag 10 februari om 14.00 uur met een kop warme chocomelk en een verhaal over de recente geschiedenis en de cultuur van Tiengemeten door de gidsen Hans en Ellen Willemsen. Hans en Ellen weten ook heel veel van de vogels en planten van Tiengemeten en stippelen een ruige wandeling uit over de ‘toendra’s van Tiengemeten’. Als het heel koud is wordt er lekker doorgestapt, als het winterweer op 10 februari  wat milder is, zijn er wat meer uitstapjes naar plekken waar je veel vogels kunt zien. 

Na een tocht van ongeveer twee uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg en is er een glaasje likeur ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden.

Binnen staat de ganzenstoof al op het vuur en liggen de Hooglanderburgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes en salades. Voor vegetariërs biedt de herberg alternatieve wintergerechten zonder vlees.

Na de gezellige wildmaaltijd wandelt men terug naar de veerpont en ervaart de donkerte van Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De terugvaart is om 19.00 uur. 

Kosten inclusief warme chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet: € 26,-. Kinderen: € 13,- (tot 12 jaar). Exclusief retour veerboot a € 6,- pp (kinderen en leden van Natuurmonumenten € 4,-). Niet geschikt voor huisdieren.

Mogelijkheid om met de taxibus terug te gaan naar de haven: € 2,50 pp

Deelnamekaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina. 

Molentjetiengemetensneeuw