Cultuur

Wintermiddenkerntiengemetenlight
Wilde Winterwandeling 9 december 2018

Een stevige en avontuurlijke wandeling door het woeste en ruige landschap van Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan op zondagmiddag 9 december. Deze Wilde Winterwandeling biedt een ruige tocht over het natuureiland, plus een smakelijke wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

Lees meer
Ember Swift 24 200X300
Ember Swift • 18 november 2018

Een singer-songwriter in haar geboorteland Canada, een moeder en rockster in China en altijd een onmiskenbaar soepele, jazzy stem als ze de wereld doorkruist. We hebben het over Ember Swift, de eerste zangeres uit China die op Tiengemeten zal optreden.

Lees meer
Light Alex Roeka En Toen Ineens © Jens Van Der Velde
Alex Roeka • 16 december 2018

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. Na een carrière van 25 jaar is hij nog altijd niet bekend bij het grote publiek. Hoeft ook niet, zegt Alex Roeka. ‘Ik heb altijd liedjes geschreven die ik zelf wilde horen. Vaak donker en schurend’. Met het album en het theaterprogramma EN TOEN INEENS kijkt zanger Alex Roeka terug op die kwart eeuw muziek.

Lees meer
Kieran Goss Small1 1
Kieran Goss & Annie Kinsella • 27 januari 2019

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. Veel volksmuziek heeft er al geklonken in het wintertheater, maar nimmer hadden we Ierse muzikanten op het eiland. Dat gaan we in 2019 meteen rechtzetten met een gloedvol optreden van zanger-gitarist Kieran Goss.

Lees meer
Janneke De Bijl 2000X1200 4 2000X1200
Janneke de Bijl • 17 februari 2019

Janneke de Bijl won de publieks- en juryprijs op het Cameretten cabaretfestival en 24 uur later zagen ruim een miljoen Nederlanders bij de DWDD op basis van slechts twee korte fragmenten dat deze cabaretière heel veel in haar mars heeft.

Lees meer
Bjorn 02
Bjorn van der Doelen • 17 maart 2019

Bjorn van der Doelen speelde als profvoetballer voor PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant.

Lees meer
67448
Matthäus Passion (Mini) • 31 maart 2019

Voor het eerst in het wintertheater: klassieke muziek! We hebben ons altijd verre gehouden van dit ‘genre’ omdat klassiek in de Hoeksche Waard al veel aan bod komt. Maar voor de indrukwekkende Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach maken we graag een uitzondering.

Lees meer