Cultuur

Ember Swift • 18 november 2018

Een singer-songwriter in haar geboorteland Canada, een moeder en rockster in China en altijd een onmiskenbaar soepele, jazzy stem als ze de wereld doorkruist. We hebben het over Ember Swift, de eerste zangeres uit China die op Tiengemeten zal optreden.

Emberswiftduo

'Sticks and Stones'

Ember schrijft pakkende, catchy liedjes (die soms doen denken aan Caro Emerald) en ze beheerst vele stijlen: folk, jazz, swing, R & B, funk, pop, rock en blues. Haar repertoire bestaat uit bewerkingen van bestaande songs, zelfgeschreven werk en het op muziek zetten van haar moeders teksten. Die teksten zingt ze afwisselend in het Engels, Frans en Chinees (Mandarijn). 

Ember woont sinds negen jaar met haar gezin in Peking en profileert zich daar als popster. Inclusief een finaleplaats in tv-shows als ‘Mama Mia’ en ‘Super Diva’ (‘The Voice op zijn Chinees) in 2014. Het grappige feit doet zich dan voor dat haar Chinese CD’s het in eigen land goed doen, maar in de rest van de wereld niet te koop zijn. En andersom. 

Haar laatste CD  (nummer 11!) ‘Sticks and Stones’ doet het buiten China inmiddels zo goed, dat het ons niet zou verbazen als ze meer en meer de lekkere jazzy en romantische luisterliedjes verkiest, boven rocken in het Mandarijn. Deze tournee neemt Ember de gitarist Gabriël Beaudoin mee.

Aanvang voorstelling 15.00 uur. Vervoer naar en vanaf het theater in de herberg met een salonboot. Entree € 17,50, inclusief bootretour (excl € 0,99 servicekosten). Kaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina.  Geen toegang onder de 12 jaar en geen huisdieren. 

Theatermaaltijd 

Na afloop van de voorstelling serveren we voor maximaal 60 bezoekers een theaterbuffet à € 17,50. Reserveren voor deze maaltijd is noodzakelijk. Graag reserveren per mail: hans@herbergtiengemeten.nl

Theater en slapen in de herberg

Combineer deze voorstelling met een overnachting op Tiengemeten. Zaterdag 3-gangendiner, overnachting in luxe herbergkamer, ontbijt, lunchpakket, entree voorstelling en maaltijd na de voorstelling. Voor slechts € 220,- voor 2 personen. Informeer naar de beschikbaarheid bij hans@herbergtiengemeten.nl

I wish I May

Ember Swift 子玉 - "Laowai"

Super Diva Chinese TV