Cultuur

Janneke de Bijl • 17 februari 2019

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT Janneke de Bijl won de publieks- en juryprijs op het Cameretten cabaretfestival en 24 uur later zagen ruim een miljoen Nederlanders bij de DWDD op basis van slechts twee korte fragmenten dat deze cabaretière heel veel in haar mars heeft.

Janneke De Bijl Zonder Zin Kan Het Ook 1819 C Bas Losekoot Horizontaal

'Zonder zin kan het ook'

Janneke de Bijl studeerde af in filosofie met een hele serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan een theateropleiding. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Sindsdien heeft ze geen filosofieboek meer nodig gehad: dat het leven zinloos is, verwerkt ze nu op het podium. Na honderden vlieguren bij Comedy Train is het nu tijd voor een avondvullend programma met zang, dans (soort van) en stevige grappen.

Volgens de jury van Cameretten kan Janneke de Bijl worden samengevat met: zuinigjes, sarcastisch en een tikje somber. Maar die treurige mix blijkt dan juist weer enorm komisch te zijn. „Dan ontmoet ik een supergelukkig iemand en dan denk ik: ja dan ben je gelukkig. En dan?”

Op Tiengemeten speelt Janneke de Bijl een try-out van het programma ‘Zonder zin kan het ook’. 

Tickets

De voorstelling is uitverkocht. Er zijn alleen nog VIP-arrangementen (slapen in de herberg plus voorstelling).

Theatermaaltijd

Na afloop van de voorstelling serveren we voor maximaal 60 bezoekers een theaterbuffet à € 17,50. Reserveren voor deze maaltijd is noodzakelijk. Graag reserveren per mail: hans@herbergtiengemeten.nl

Theater en slapen in de herberg

Combineer deze voorstelling met een overnachting op Tiengemeten. Zaterdag 3-gangendiner, overnachting in luxe herbergkamer, ontbijt, lunchpakket, entree voorstelling en maaltijd na de voorstelling. Voor slechts € 220,- voor 2 personen. Informeer naar de beschikbaarheid bij hans@herbergtiengemeten.nl

Janneke wint Cameretten

Teaser ' Zonder zin kan het ook'