Cultuur

UITVERKOCHT Marlene Bakker • 15-3-2020

In ons jubileumjaar wilden we dolgraag twee zangeressen naar Tiengemeten halen. De eerste is Van Wyck (24 november) en nummer twee is Marlene Bakker uit Groningen. In het oosten van ons land is ze al twee jaar een sensatie. Het westen moet nog worden gewonnen. Haar eerste theatertournee heeft dan ook maar één show ten westen van Utrecht. Op Tiengemeten…

Marlene Bakker Photolight

RAIF (gereedschap)

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT Haar eerste cd ‘RAIF’ is zeer melodieuze Indiepop met teksten in het Gronings en die plaat sloeg in haar eigen provincie, maar ook landelijk meteen aan. Maar sinds haar optreden op Eurosonic/Noorderslag en een paar tournees met Daniël Lohues is haar ster snel aan het stijgen. In haar provincie liet ze met oudjaar de stadsschouwburg vol stromen. Net als bij Daniël Lohues of Rowen Heze, weet Marlene Bakker een streektaal universeel te maken. Je verstaat en begrijpt niet elke uitdrukking, maar dat maakt het eigenlijk nog mooier.

Bovendien weet Marlene haar filmische liedjes zo te brengen en toe te lichten, dat je er helemaal in zit. Wij beloven dat dit laatste theaterconcert van het winterseizoen ‘jubileumwaardig’ is. U zult zich Marlene Bakker en haar prachtige orkest nog lang heugen. In ieder geval de komende tien jaar wel...

Over Marlene Bakker en RAIF werd gezegd en geschreven:

‘Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018’ (Frits Spits - NPO Radio 1, De Taalstaat)

‘RAIF is een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft en tot ver buiten de provinciegrenzen kan tillen. Het is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.’(***** Dagblad van het Noorden)

‘Wat is dit níét normaal mooi!’(Daniël Lohues)

Tickets

Aanvang voorstelling 15.00 uur. Vervoer naar en vanaf het theater in de herberg met een speciale salonboot. Entree € 20,- inclusief bootretour. Kaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina. Geen toegang onder de 12 jaar en geen huisdieren. 


Doe waist better

Hai Hai

Golven