Cultuur

Bjorn van der Doelen • 17 maart 2019

DEZE VOORSTELLING IS UIVERKOCHT Bjorn van der Doelen speelde als profvoetballer voor PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant.

F056Cb 285Dada66D5949Fdad5Ccad771857972Mv2 D 5616 3744 S 4 2

'Eerwaarde vader zegen mij, want ik heb gezondigd'

Als voetballer was hij een speler met karakter: sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem nu een eigen stijl geven als muzikant. Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving van zijn muziekstijl. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor het theater: verhalend, sferisch en reikend tot de ziel. 

Inmiddels heeft Bjorn vier albums op zijn naam staan en het vijfde album is op komst! 'Eerwaarde vader zegen mij, want ik heb gezondigd' verschijnt in december 2018. Het theaterprogramma dat hij op Tiengemeten speelt, heeft dezelfde titel. In de voorstelling neemt hij zijn band ' De Huursoldaten' mee en gaat hij volgens ouderwets Katholiek gebruik te biecht. De 7 hoofdzonden: de ijdelheid, de hebzucht, de afgunst en de lust, de gulzigheid, de wraak en die eeuwige gemakzucht zullen allen de revue passeren.
In recensies wordt hij meermalen de Nederlandse Bruce Springsteen genoemd, maar eigenlijk is het genre van deze ex-voetballer nergens mee te vergelijken. De enige overeenkomst tussen ’The Boss’ en Bjorn is wel dat beiden kwetsbaar durven te zijn en je in het hart weten te raken.

Tickets

UITVERKOCHT Aanvang voorstelling 15.00 uur. Vervoer naar en vanaf het theater in de herberg met een speciale salonboot. Entree € 20,-, inclusief bootretour. Kaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina. Geen toegang onder de 12 jaar en geen huisdieren. 

Theatermaaltijd

Na afloop van de voorstelling serveren we voor maximaal 60 bezoekers een theaterbuffet à € 17,50. Reserveren voor deze maaltijd is noodzakelijk. Graag reserveren per mail: hans@herbergtiengemeten.nl

Rust

Moederke lief

Op het einde van de nacht