Cultuur

Matthäus Passion (Mini) • 31 maart 2019

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT Er zijn nog wel enkele VIP-arrangementen (hotel+ voorstelling) Voor het eerst in het wintertheater: klassieke muziek! We hebben ons altijd verre gehouden van dit ‘genre’ omdat klassiek in de Hoeksche Waard al veel aan bod komt. Maar voor de indrukwekkende Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach maken we graag een uitzondering.

Minimatheus

UITVERKOCHT

Op 31 maart bieden we Bach’s geliefde Matthäus Passion, maar dan de helft korter. De versie duurt anderhalf uur, onderbroken door een pauze, zonder dat het verhaal uit de passie verloren gaat. Alle klassiekers zitten er natuurlijk in: Erbarme dich, Sind Blitze sind Donner, het bekende slotkoor… 

De Mini Matthäus is voor iedereen die minder tijd of zin heeft in de lange versie, of het om allerlei redenen niet zo fijn vindt om heel lang te zitten. De Mini Matthäus is ook zeer toegankelijk voor iedereen die misschien voor het eerst kennis wil maken met het lijdensverhaal van Christus zoals Bach dat presenteert. Het is ook de muziek van het prille voorjaar, de muziek van de passietijd. Even aangrijpende als prachtige liederen, die vlak voor de Paasdagen weer overal in het land zullen klinken.

De Mini Matthäus wordt uitgevoerd door negen zangers, met pianobegeleiding. Het bijzondere is dat de solisten ook de koorpartijen zingen. Door deze opzet hoor je ook goed hoe de afzonderlijke stemmen met elkaar harmoniëren of juist tegen elkaar in zingen.

Het Mini Matthäusensemble bestaat uit: Henk Westland en Roelof Polinder (tenor), Marjoke Kager (alt), Gerben van der Werf (countertenors), Hesther Oor en Paulien van der Werff (sopraan), Arjan Man en Ardaan Dercksen (bas), Jantine Strik (cantus firmus) en Bas Groenewoud (klavier).

Tickets

Aanvang voorstelling 15.00 uur. Vervoer naar en vanaf het theater in de herberg met een speciale salonboot. Entree € 25,00 inclusief bootretour. Kaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina. Geen toegang onder de 12 jaar en geen huisdieren. 

Theatermaaltijd

Na afloop van de voorstelling serveren we voor maximaal 60 bezoekers een theaterbuffet à € 17,50. Reserveren voor deze maaltijd is noodzakelijk. Graag reserveren per mail: hans@herbergtiengemeten.nl

Theater en slapen in de herberg

Combineer deze voorstelling met een overnachting op Tiengemeten. Zaterdag 3-gangendiner, overnachting in luxe herbergkamer, ontbijt, lunchpakket, entree voorstelling en maaltijd na de voorstelling. Voor slechts € 220,- voor 2 personen. Informeer naar de beschikbaarheid bij hans@herbergtiengemeten.nl.

Erbarme dich

O Haupt voll Blut und Wunden