Cultuur

Wilde Winterwandeling 23 februari 2020

Een stevige en avontuurlijke wandeling door het woeste en ruige landschap van Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan op zondagmiddag 23 februari 2020. Deze Wilde Winterwandeling biedt een vaartocht, een ruige wandeling over het natuureiland, plus een smakelijke wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

Smullen van Wildgerechten

U stapt uiterlijk om 14.30 uur op de salonboot 'Heicondias' voor een kop warme chocomelk en een verhaal over de recente geschiedenis en de cultuur van Tiengemeten door de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland. Na een korte rondvaart, wordt de tocht vervolgd op Tiengemeten. Hans en Ellen weten heel veel van de vogels en planten en hebben een ruige wandeling uitgestippeld over de ‘toendra’s van Tiengemeten’. Als het heel koud is wordt er lekker doorgestapt, als het winterweer op 23 februari wat milder is, zijn er wat meer uitstapjes naar plekken waar je veel vogels kunt zien. 

Na de wandeling van anderhalf uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg en is er een glaasje likeur ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden.

Binnen staat de ganzenstoof al op het vuur en liggen de Hooglanderburgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes en salades.

Na de gezellige wildmaaltijd wandelt u terug naar de veerhaven en ervaart de donkerte van Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De terugvaart is om 19.00 uur. 

Kosten inclusief vaartocht met warme chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet: € 33,-. Kinderen: € 16,50 (tot 12 jaar). Niet geschikt voor huisdieren en vegetariërs.

Mogelijkheid om met de taxibus terug te gaan naar de haven: € 2,50 pp

Deelnamekaarten koopt u via de groene Reserveer-knop op deze pagina. 


Wintermiddenkerntiengemetenlight