Dagtochten

In samenwerking met de collega-bedrijven bieden we attractieve dagtochten aan voor groepen. U kunt met hulp van onderstaande mogelijkheden zelf uw dagprogramma samenstellen of u neemt contact op voor een dagje uit op maat. Regelmatig organiseren we TOENGEMETEN-dagtours waar je alleen of met een paar mensen aan deel kunt nemen. Kijk daarvoor onder de kop Cultuur. Deze en anders dagtours zijn ook door/voor gezelschappen te boeken.

Ben Met Tram
 • Dagtochten zijn beschikbaar van 1 april tot 1 november. 
 • Tickets voor de veerpont kunt u zelf bestellen.
 • Wilt u een museum bezoeken op Tiengemeten? Koop dan een voordelige combikaart veerboot/entree musea à € 12,50 pp op de veerhaven in Nieuwendijk

Eten en drinken in uw dagprogramma

 • Ontvangst met koffie/thee à € 2,50 pp
 • Ontvangst met koffie/thee en Tientjekoek à € 4,25 pp
 • Ontvangst met koffie/thee en appeltaart à € 5,50 pp
 • Basis broodjeslunch met melk en jus d' orange a €12,- pp
 • Basis broodjeslunch met melk, jus d' orange, koffie en thee a €14.50 pp
 • Luxe broodjeslunch* met melk, jus d' orange à € 15,- pp
 • Luxe broodjeslunch* met melk, jus d' orange, koffie en thee à €17,- pp
 • Luxe broodjeslunch* met melk, jus d' orange, koffie en thee plus klein kommetje soep à €19,- pp / grote kom soep à €20,- pp
 • Warm-koud luxe lunchbuffet vanaf € 22,- pp
 • High tea uitgebreid vanaf €22,- pp
 • High wining vanaf €32,- pp (all inclusieve)
 • Zeer luxe barbecue met vlees vis en vegetarische gerechten vanaf € 22,- pp

* Luxe lunch inclusief warm kaasbroodje. Meerprijs broodje kroket of pizzapunt €2,50 pp. Kinderen 4 tot 11 jaar half geld.

Activiteiten in uw dagprogramma

 • Natuurwandeling van 2 à 3 uur met een gids à € 80,-. Max. 20 deelnemers per gids.
 • Rondrit huifkar met Zeeuwse paarden en gids boer Piet (2,5 à 3 uur / max 22 personen per huifkar) € 382,-
 • Rondvaart om Tiengemeten met een luxe salonboot met zonnedek (2,5 uur / max. 60 passagiers) € 460,-
 • Varen vanaf Nieuwendijk naar de herberg of terug (max 80 passagiers) à € 345,-
 • Teambuilding voor groepen buiten en/of binnen met De Groene Hartslag

Natuurwandeling, huifkartocht, vaartocht en teambuilding kunnen worden onderbroken door een lunch in de herberg of afgesloten worden met een barbecue.

Meer informatie en/of reserveren? Mail naar hans@herbergtiengemeten.nl of bel 06-53489250

Dagtour 'Terug naar Toengemeten'

Tiengemeten is nu een prachtig natuureiland, maar nog niet eens zo lang geleden was het een opmerkelijk boereneiland. Wilt u terug in de tijd en de stoere en unieke verhalen en plekken van deze besloten gemeenschap leren kennen? 

In 1996 kocht Natuurmonumenten het eiland Tiengemeten voor 30 miljoen gulden van de AMEV. De zeven boerenfamilies die het eiland benutten voor akkerbouw moesten hun bedrijf elders voortzetten en hun eiland verlaten. Daarmee kwam een einde aan decennia boerenleven in een afgezonderde, bijzondere samenleving.

De 11 km asfaltweg is nu verdwenen en ook honderden populieren zijn gekapt voor de metamorfose naar een open natuurlandschap. Er zijn echter nog veel sporen terug te vinden van het Tiengemeten uit de vorige eeuw en er zijn mooie verhalen over deze tijd op een eigenzinnig eiland.

Deze dagtocht besteedt veel aandacht aan het oorspronkelijke Tiengemeten. Boer Piet (hij kent het eiland als zijn broekzak en werkte er tientallen jaren) neemt je mee in de huifkar, getrokken door twee Belgische paarden, en verhaalt onderweg over het reilen en zeilen op het eiland voordat het een natuurgebied werd en hij laat plekken zien die zichtbaar herinneren aan die tijd.

Onderweg is er koffie/thee en eilandkoek en op de oostpunt van het eiland maakt de huifkar een tussenstop voor een uitgebreide boerenlunch bij Herberg Tiengemeten. Daar wordt ook een bezoek gebracht aan de Karantijn, waar het militaire verleden van Tiengemeten aan bod komt.

Programma (tijden zijn facultatief): 

11.00 uur: Overtocht met de veerpont (niet bij de prijs inbegrepen) 

11.15 uur: Opstappen bij de huifkar, koffiestop met koek onderweg 

13.15 uur: Uitgebreide boerenlunch bij de herberg 

14.30 uur: Vervolg van de rit met o.a.een bezoek aan de Karantijn 

15.30 uur: Aankomst bij de haven. U kunt op eigen gelegenheid nog naar het Rien Poortvliet- of Landbouwmuseum of het Bezoekerscentrum.  

Kosten incl. huifkartocht en gids, koffie/thee/koek en uitgebreide lunch € 45,- pp. Bij minimaal 16 deelnemers. Excl. retour veerboot a € 6,- pp (leden van Natuurmonumenten € 4,-). Niet geschikt voor huisdieren.

Tiengemeten1980Schaften

Dagtour 'Prairie Tiengemeten'

Programma (tijden zijn facultatief): 

10.00 - 10.10 uur (of 11.00 of 12.00 uur): Overtocht vanuit Nieuwendijk naar Tiengemeten.

10.15 uur: Ontvangst door boer Piet die met zijn huifkar vlakbij de veerhaven op u staat te wachten.

10.30 uur: Huifkartocht over de Hollandse “prairie” van Tiengemeten. De huifkar wordt voortgetrokken door twee Zeeuwse paarden. Onderweg vertelt boer Piet over het Tiengemeten van vroeger, over de huidige natuur en over de eilandbewoners. Onderweg is er ook koffie/thee met de eiland-kruidkoek ‘Tientje’

12.30 a 13.00 uur: Halverwege de eilandtocht stopt u voor een luxe broodjeslunch in de herberg van Tiengemeten.

13.30 a 14.00 uur: Na de lunch wachten de paarden u op voor het tweede deel van de huifkartocht, met als eindbestemming de veerhaven.

15.00 uur: Terug op de veerhaven. De pont vertrekt 10 minuten na elk heel uur. U kunt eventueel nog een bezoek brengen aan het Landbouwmuseum, het Rien Poortvlietmuseum of het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Prijs per persoon: €45,00 p.p. bij minimaal 16 deelnemers (maximaal 22 personen per huifkar) Excl. retour veerboot a € 6,- pp (leden van Natuurmonumenten € 4,-). Niet geschikt voor huisdieren.

Inclusief:

Koffie/thee met Tientjecake op de huifkar 

 • Plattegrond /wandelkaart van het eiland 
 • Huifkartocht met gids
 • Luxe broodjeslunch met koffie/thee/melk jus d orange